dilluns, 23 de gener del 2012

Sobre Engràcia Roca i la família Torra Sala

Engràcia Roca Gimfeu, casada en primeres núpcies amb el militar Mauricio Martínez Martínez, és la mare de la meva besàvia Felicidad Martínez Roca. En segones núpcies, es va casar amb Josep Torra Sala, natural de Calaf.

El casament de la seva filla Felicidad amb en Manuel García Álvarez, és tot un misteri. No hi ha manera de trobar-lo, pressumptament es va celebrar a Barcelona, però en cap Registre ha aparescut. Se sap que és anterior a l'agost de 1902, com es desprén de l'oferiment del seu domicili al Carrer Rosselló, 177, 3r 1a.


També se sap que la seva mare i el seu segon marit Josep Torra, tenien una botiga al Carrer Bailén, 79 de Barcelona, com es detalla en la esquela de Josep Torra publicada a La Vanguardia del dia 1 d'octubre de 1905.


S'havia comentat en àmbit familiar, que Josep Torra pertanyia a la societat Banca Soler y Torra Hermanos que va ser absorbit pel Banco Santander. Sembla ser que no era així, sino que era el seu germà Ramon, com es fa referència en l'esquela de la seva cunyada Dolores Closa Piqué, vídua de Ramon Torra Sala, besavi de Alberto Alcocer Torra (marit d'Esther Koplowitz), publicada a La Vanguardia el dia 18 d'octubre de 1935.

En l'esquela de la mare del Josep Torra, la Sra. Josefa Sala Vilaseca, vídua de Isidre Torra, es fa esment a la societat P. Torra y Sala, del seu fill Pedro.

1 comentari:

Gen Moncol ha dit...

Per indagacions que ha fet el meu cosí Raimon, sembla ser que el casament es va produïr a Barcelona, a la Parròquia de Santa Maria de Gràcia, on es va tramitar l'expedient, però no consta al Registre Civil. Respecte a la data, entre el 9 de maig i abans de l'agost de 1902. Destacar una anotació en l'expedient que assenyala la data "31 de maig" ja que era dissabte, un dia no molt indicat per a que es tracti d'algun tràmit burocràtic.