dimarts, 15 de novembre del 2011

Informació dels Umbert

L'orígen dels Umbert del meu arbre radica a la Parròquia de Sant Feliu del Racó, al terme municipal de Castellar del Vallès. A Terrassa no havia trobat mai cap, excepte els germans Maria i Isidre Forrellat Umbert, nascuts a principis del segle XIX a Sant Feliu del Racó, fills de Francesc Forrellat i Francisca Umbert.

Mentre cercava els capítols matrimonials de Thomas Colomer i Rosa Badia, vaig trobar informacions sobre uns Umbert de Sabadell, dels quals vaig anotar breument algunes dades, per el cas que en un futur es pugui provar relació:
Jacintho Umbert i Jaume Umbert, teixidors de llana de la vila de Sabadell firmen àpoca a favor de Llúcia, muller d'aquest últim, i filla legítima i natural de Thomas Lliger i Madrona. En aquest document es fa referència al testament de Thomas Lliger atorgat el 3 d'agost de 1772 al notari Anton Puig i Gorchs de Terrassa, i als capítols matrimonials de Jaume Umbert i Llúcia Lliger davant el notari de Sabadell Joan Mimó. Manuale de 1784 (Signatura topogràfica 516) pàgina 152.

En el supòsit que aquests anteriors tinguessin vincle, és interessant els capítols matrimonials d'Anton Lliger (germà de la Llúcia Lliger) fill de Thomas Lliger i Madrona Combanovas, cònjuges difunts amb Eularia Combanovas filla de Francesch Combanovas parayre de Terrassa i de Francisca Cortada. Manuale de 1784 (Signatura topogràfica 516) pàgina 185.