dilluns, 16 d’octubre del 2006

Més enllà de Ramon Cortès Vallhonesta (1)

El límit de la branca Cortès estava en Ramón Cortès y (Vallhonrat, segons deia el padró de Terrassa de l'any 1860, al final va resultar que era Vallhonesta) casat amb Teresa Boada Bertran i pare de Josep Oriol Cortès Boada. Sabent que era originari de la Parròquia de Sant Just i Pastor de Barcelona, m'adreço a aquesta parròquia per trobar el seu bateig:

2/JULIOL/1778
"A dos de dit mes i any per mi lo infrascrit ab llicencia del parroch fonch batejat Ramon, Genis, Domingo, fill legítim y natural de Domingo Cortès perxer y de Antonia Vallhonesta conjugues, foren padrins Genís Cortès, veler i Maria (Vallhonesta) muller de Ramon Vallhonesta, llogater de mulas.
JOSEPHUS AXMADAS, Pbre."

A més d'aquest bateig trobo:

5/JUNY/1770
Bateig de Maria, Francisca, Josepha, Rosa filla natural i legítima de Ramon Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria Costa. Padrins: Josep Fontcuberta (moliner) i Francisca Farré (muller de Benet Farré, llogater de mulas).

18/OCTUBRE/1771
Bateig de Cecilia, Elisabeth, Maria filla natural i legítima de Ramon Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria Costa. Padrins: Jacinto Julià (jove forner) i Cecilia (Boadella) (muller de Esteve Boadella, esparter).

12/NOVEMBRE/1774
Bateig d'Armengol, Fulgencio, Anton fill natural i legítim de Ramon Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria Costa. Padrins: Armengol Gordiola (rajoler) i Antonia Costa (donsella).

7/NOVEMBRE/1775
Bateig de Carlos, Sever, Pere fill natural i legítim de Joseph Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria Aparici. Padrins: Carlos Costa (comerciant) i Theresa (Aparici) (muller de Joseph Aparici, llogater de mulas).

13/NOVEMBRE/1776
Bateig de Maria, Antonia, Josepha filla natural i legítima de Ramon Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria Costa. Padrins: Domingo Cortès (perxer) i Maria (Gordiola) (muller d'Armengol Gordiola, rajoler).

8/NOVEMBRE/1777
Bateig de Maria, Eularia, Monica, Theresa filla natural i legítima de Joseph Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria Aparici. Padrins: Gaspar Soler (candeler de cera) i Monica (Soler) conjugues.

6/OCTUBRE/1778
Bateig de Marianna, Antonia, Raymunda filla natural i legítima de Ramon Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria Costa. Padrins: Jaume Boadella (esparter) i Antonia (Cortès) (muller de Domingo Cortés).

9/GENER/1781
Bateig de Maria, Francisca, Theresa, Raymunda filla natural i legítima de Ramon Vallhonesta (llogater de mulas) i Maria (Roca) (vol dir Costa). Padrins: Cayetano Biers (flassader) i Marianna (Boadella) (muller de Jaume Boadella, esparter).

10/DESEMBRE/1781
Bateig de Maria del Carme, Laura, Raymunda filla natural i legítima de Domingo Cortès (perxer) i Antonia Vallhonesta. Padrins: Martí Vellpuig (argenter) i Maria Josepa Vallhonesta (donsella).

8/NOVEMBRE/1783
Bateig de Maria Antonia, Miquela, Cecilia filla natural i legítima de Domingo Cortès (perxer) i Antonia Vallhonesta. Padrins: Miquel Vallhonesta (argenter?) i Cecilia Boadella (donsella, filla de Esteve Boadella mestre esparter).

9/NOVEMBRE/1785
Iglesia de Sant Gervasi i Sant Grotasi. Bateig de Joaquim, Pere, Magí, Gervasi fill natural i legítim de Genís Cortès (veler) natural de Vilamajor i Marianna Rosell, natural de Barcelona, habitants en la present parròquia de St. Just i Pastor. Padrins: Pere Cortès (veler) i Quitència (Roig) (vidua de Joseph Roig, courer).

23/DESEMBRE/1785
Bateig de Cecilia, Raymunda, Victoria filla natural i legítima de Domingo Cortès (perxer) natural de Vilamajor i Antonia Vallhonesta, natural de Barcelona. Padrins: Ramon Raulit (perxer) i Cecilia Vallhonesta (donsella, filla de Ramon Vallhonesta, llogater de mulas).

La pista dels Cortès ens porta a la localitat de Sant Pere de Vilamajor a la comarca del Vallès Oriental, als peus del Montseny.