dimecres, 12 de novembre del 2008

Testament d'Elisabeth Boadella, vidua de Costa

El meu cosí Jordi Miralda, m'informa que ha trobat el testament d'Elisabeth Boadella, atorgat davant el Notari Josep Torrella de Terrassa, el dia 11 de novembre de 1792.

Elisabet (Costa) y Boadella, vidua de Miquel Costa (pagès de Sant Pere de Terrassa), filla de Jacintho Boadella, pagès de Castellar i de Maria (Boadella) Monistrol, difunts, "estant ab salut corporal encara que ab alguna pesadés a causa de ma avansada edat, empero per la gracia de Deu ab tot mon bon enteniment, sana y entera memoria, y clar y ferm parlar...".

Es refereix a les seves filles: Joana Baptista, muller d'Ignasi Pi, antes muller de Joseph Fontcuberta; Maria, muller de Ramon Vallonesta (arriero de esta vila de Terrassa); Esperansa, muller de Geroni Agullo, antes ho fonch de Joan Boixeras i Antonia, muller de Francesch Roure.
El seu fill Francisco Costa i sa muller Gertrudis Rodó són morts, i els fills d'aquests, nets seus: Barthomeu Costa, hereu; Joseph Costa, Isabel muller de Mariano Rovira, teixidor de llana de Terrassa i Esperansa.

La testadora, vivia al carrer del Vall, vers la riera (que avui ha de ser la Rambla, és a dir al costat d'on ara hi ha l'estació del tren del FGC).