dimecres, 20 de febrer del 2008

Recerca a l'Arxiu Històric de Terrassa

Avui a l'Arxiu Històric de Terrassa he consultat del Fons Notarial els Manuals del Notari Francesc Soler i Ler dels anys 1815 al 1818, el més interessant que he trobat i desvetlla algunes noves informacions és:

Manual de 1815
Pàg. 298
Joaquim Galí Suris
fabricant de draps de la vila de Terrassa, atorga "todo su poder cumplido, libre, lleno y bastante, qual de derecho se requiere a" Miquel Vallhonesta, comerciant resident a Madrid, absent en l'atorgament.

Pàg. 355
Gertrudis (Boada) Bertran y Pujol, vidua de Joseph Boada ordena procurador seu a Raymundo Cortés, galoner veí de Terrassa i gendre seu.

Manual de 1816
Pàg. 200 revers
Testament de "Gertrudis (Boada), vidua de Joseph Boada candeler, filla legítima de Francisco Bertran apotecari de la propia vila (Terrassa) i de Theresa Bertran y Pujol conjuges difunts... Ramon Cortes parxer son gendre... Maria Cortés Boada sa filla y als pare y fill Joseph y Anton Bentalló apotecari de la citada vila..."
Ordenava celebrar quatre oficis dobles ordinaris, i un d'igual al cap de l'any del dia que esdevindrà la seva mort conforme està previngut i ordenat en el testament de dit son marit, a més de oficis en l'ànima del seu marit a celebrar en el dia 10 d'abril, i una altra missa en sufragi de l'ànima de Pau Anton Boada fill seu, celebradora en el dia que esdevingui la seva mort, pagant per tot lo sobredit de sons béns en la caritat acostumada.
En el mateix es referia a sa germana Francisca (Reynal) y Bertran i a les seves filles Gertrudis (Puigmartí) y Boada, vidua de Rafel Puigmartí i a Josefa (Cortès) y Boada.
"...a la casa del Raval a diez y ocho de abril de mil ochocientos diez y seis."

Manual de 1817
Pàg. 199
Capítols Matrimonials entre Pau Carreras pagès de la Parròquia de Sant Martí de Sarvet amb Theresa Boada y Rovira, filla legítima de Joseph Boada y Casanovas peraire i de Rosa (Boada) y Rovira cònjuges difunts de la vila de Terrassa. En representació de la núvia, el seu germà Pau Boada y Rovira.
Aparentment no té res a veure aquesta família amb els Boada de la meva branca.

Manual de 1818
Pàg. 630
Capítols Matrimonials entre Mariano Oliart fabricant de draps de la vila de Terrassa amb Josepha (Oliart) y Boada, filla legítima de Pau Boada, mestre manyà de la pròpia vila i de Josepha (Boada) y Cuset cònjuges vivint.
Aparentment aquests tampoc tenen res a veure amb la meva branca Boada.